Online marketing

Onze online marketeers gaan graag met jou de strijd aan doormiddel van slimme internetmarketing en handige campagnes

Het altijd tijd voor online marketing!

Je hebt een website laten maken. Dan ben je klaar, toch? Mooi niet. Het echte werk begint nu pas. Een website levert je namelijk niets op als er geen bezoekers op je website terechtkomen.

Online marketing (ook wel bekend als internetmarketing) is noodzakelijk om te zorgen dat mensen jouw website kunnen vinden.

Wat is online marketing?

Online marketing is de verzamelnaam voor reclametechnieken (ofwel internetmarketing of digitale marketing) die je kunt gebruiken om jouw bedrijf online te promoten. 

Het doel van online marketing is om jouw producten of diensten te verkopen door internetgebruikers te beïnvloeden. Dat kan via allerlei kanalen en in allerlei vormen. Het vinden van de juiste mix hangt sterk af van het doel van jouw bedrijf en de bedrijfstak waar jij je in bevindt.

Bij Web-Kings.nl richten ons op de volgende drie online marketing vormen:

Zoekmachine optimalisatie

Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie, is een manier om zonder advertentiekosten hoger in de zoekresultaten te komen.

Bij SEO richt je jouw website zo in dat zoekmachines de inhoud ervan gemakkelijk kunnen uitlezen. Daardoor zullen zoekmachines jouw website hoger in de zoekresultaten weergeven en kunnen klanten jouw website beter vinden.

Adverteren op Google

Zoekmachine adverteren (of SEA: search engine optimization) is een snelle en effectieve manier om boven in de zoekresultaten te verschijnen.

Bij SEA betaal je geld om te adverteren in de grote zoekmachines. De prominente plek van die advertenties maakt je snel zichtbaar voor klanten.

Adverteren op social media

Met adverteren op sociale media kun je gemakkelijk veel mensen tegelijkertijd bereiken.

Daarmee kun je snel de naamsbekendheid van jouw merk opbouwen en meer relevante bezoekers naar jouw website trekken.

Door slim gebruik te maken van online marketing zorg je ervoor dat je zichtbaar bent bij jouw potentiële klanten. Onze campagnes zijn slim opgezet en geven direct inzicht in de kosten en omzet.

Joost, online marketeer Web-kings.nl

Waarom online marketing?

Wij hoeven je niet uit te leggen hoe internet ons leven tegenwoordig bepaalt. Voor de meeste mensen is het gebruik van zoekmachines en social media een vast onderdeel van het dagelijks leven geworden.

Via internet kun je gemakkelijk met grote groepen mensen communiceren. De eerste stap om klanten online te bereiken is dus zorgen dat jij online zichtbaar bent. Hieronder vind je de voordelen van online marketing.

Online marketing is meetbaar

Je kunt de effecten van online marketing goed meten en monitoren via analysetools. Een programma als Google Analytics vertelt je precies welke campagnes en advertenties de meeste klanten of conversies binnenhalen.

Zo kun je gemakkelijk achterhalen welke technieken het beste werken en daar je budget op inzetten. Meten is weten.

Targeting

Je kunt met online marketing specifieke doelgroepen bereiken op basis van allerlei eigenschappen. Zo kun jij ervoor kiezen om enkel mensen te bereiken die wonen in een bepaald deel van een stad of je kiest enkel mensen in de leeftijdsgroep van 24 tot 30.

Of mensen die houden van modeltreinen. We noemen dit ‘targeting’. Het voordeel van targeten is dat je heel gericht mensen kunt aanspreken en persoonlijke advertenties kunt maken die passen bij die doelgroep.

Een persoonlijke advertentie is doorgaans ook veel effectiever dan een algemene advertentie.

Online marketing is rendabel

Je kunt met online marketing een veel grotere groep mensen bereiken tegen lagere kosten. Zo kun je met enkele euro’s per dag al succesvol adverteren via Facebook, Google, Bing of TikTok. Een advertentie in een magazine kun je niet inkopen voor dat geld.

Daarnaast kan je online advertenties veel gerichter targeten op jouw doelgroep, dus verspil je geen budget aan mensen die daar buiten vallen.

Hoe begin je met online marketing?

Goed online marketing begint bij goed marktonderzoek. Wat ga je aanbieden? Hoe doen jouw concurrenten dit? Welke kansen heb je voornamelijk? Via een bedrijfsscan nemen wij mee in een online marketing plan van aanpak.

Goed online marketing vereist geduld en consistentie. Na verloop van tijd gaan de campagnes steeds optimaler lopen waardoor er meer rendement gehaald word uit het internetmarketing budget.

Wat heb je nodig voor online marketing?

Om aan de slag te gaan met online marketing heb je een aantal vereisten:
– Een goed online marketing plan
– Een goed budget waarmee je op langere impact kan maken
– Een goede converterende website
– Goede campagnes met dagelijkse monitoring en bijsturing
– Zelf genoeg tijd om aan te slag te gaan met online marketing

Is online marketing moeilijk?

Zelf online marketing leren neemt veel tijd in beslag en je zal veel beginnersfouten maken. Het is een beroep waarvoor je sterk analytisch moet zijn en goed kunnen aanvoelen jouw doelgroep op zoek naar is. Onze online marketeers staan voor jou klaar om deze taak op zich te nemen en te waken voor de mogelijk en onmogelijkheden van digital marketing.

Wat kost online marketing?

De kosten van online marketing zijn opgebouwd uit de volgenden componenten:

– Het uitvoeren van een marktonderzoek
– Het opzetten van de campagnes
– Instellen van analyse tools
– Monitoring en nazorg.

Voor het opstarten van een campagne moet je denken aan tussen de 500 tot 1000 euro. Daarnaast heb je ook maandelijkse monitoringskosten die variëren tussen de 200 – 400 euro.

Verder heb je de kosten die betaald aan Google of Bing (het zogeheten marketingbudget) dat afhankelijk is van de branch en actieve concurrenten. Wij adviseren om hiervoor minimaal 500 euro per maand te reserveren.

Wat zijn voorbeelden online marketing?

Je kan verschillenden uitingen hebben van online marketing waaronder:

– Zichtbaar zijn met een advertentie op Google met specifieke zoektermen.
– In de vorm van een digitale banner waarmee jullie producten of diensten worden geadverteerd op uiteenlopende websites.
– Een video uiting op Facebook waarin jullie bedrijf verder word uitgelicht.
– Het schrijven van blogartikelen.
– Het versturen van emailcampagnes.
– Het delen van nieuws op LinkedIn.

Waarom is online marketing zo leuk?

Wij vinden online marketing onwijs leuk! Dit heeft te maken met het feit dat het volledig meetbaar is en dat je daardoor veel dichter in contact staat met jouw potentiële doelgroep.

Daarnaast vereist een goede digitale campagne een stukje creativiteit, durf en analytische vaardigheden. Voor ons nooit een saai moment!

Richten jullie je als internetbureau alleen op Amsterdam?

Richten jullie je als online marketingbureau alleen op Amsterdam?

Omdat wij zelf in het hartje van Amsterdam zitten hebben wij natuurlijk veel klanten uit Amsterdam. Natuurlijk is onze klantenportfolio veel groter!



Onze relaties komen uit heel Nederland , Caribisch Nederland en zelfs ondernemers in Spanje weten ze ons te vinden.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Of heb je een andere vraag of opmerking?
We zitten voor je klaar. Neem contact met ons op via e-mail, telefoon of via dit formulier.

    × Hoe kan ik je helpen?