Online marketing

Je hebt een website laten maken. Dan ben je klaar, toch? Mooi niet. Het echte werk begint nu pas. Een website levert je namelijk niets op als er geen bezoekers op je website terechtkomen. Online marketing is noodzakelijk om te zorgen dat mensen jouw website kunnen vinden.

Wat is online marketing?

Online marketing is de verzamelnaam voor reclametechnieken die je kunt gebruiken om jouw bedrijf online te promoten. Het doel van online marketing is om jouw producten of diensten te verkopen door internetgebruikers te beïnvloeden. Dat kan via allerlei kanalen en in allerlei vormen. Het vinden van de juiste mix hangt sterk af van het doel van jouw bedrijf en de bedrijfstak waar jij je in bevindt. Bij Web-Kings.nl richten ons op de volgende drie online marketing vormen:

Google Ads logo
Jens

Om klanten te bereiken moet je online zichtbaar zijn. Met online marketing zorg je dat jij gevonden wordt.

Jens, digitale specialist

Waarom online marketing?

We hoeven je niet uit te leggen hoe internet ons leven tegenwoordig bepaalt. Voor de meeste mensen is het gebruik van zoekmachines en social media een vast onderdeel van het dagelijks leven geworden. Via internet kun je gemakkelijk met grote groepen mensen communiceren. De eerste stap om klanten online te bereiken is dus zorgen dat jij online zichtbaar bent. Hieronder vind je de voordelen van online marketing.

  • Online marketing is meetbaar

    Je kunt de effecten van online marketing goed meten en monitoren via analysetools. Een programma als Google Analytics vertelt je precies welke campagnes en advertenties de meeste klanten of conversies binnenhalen. Zo kun je gemakkelijk achterhalen welke technieken het beste werken en daar je budget op inzetten. Meten is weten.

  • Targeting

    Je kunt met online marketing specifieke doelgroepen bereiken op basis van allerlei eigenschappen. Zo kun je er voor kiezen om enkel mensen te bereiken die wonen in een bepaald deel van een stad. Of je kiest enkel mensen in de leeftijdsgroep van 24 tot 30. Of mensen die houden van modeltreinen. We noemen dit ‘targetting’. Het voordeel van targetten is dat je heel gericht mensen kunt aanspreken en persoonlijke advertenties kunt maken die passen bij die doelgroep. Een persoonlijke advertentie is doorgaans ook veel effectiever dan een algemene advertentie.

  • Online marketing is goedkoop

    Online marketing is goedkoper dan offline marketing. Je kunt met online marketing een veel grotere groep mensen bereiken tegen lagere kosten. Zo kun je met een paar euro per dag al succesvol adverteren via Facebook of Google. Een advertentie in een magazine kun je niet inkopen voor dat geld. Daarnaast kun je online targetten op jouw doelgroep en verspil je geen budget aan mensen die je toch niet wilt bereiken.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?