Online marketing

Bereik jouw doelgroep waar en wanneer jij wilt met online marketing

Online marketing

Je hebt een website laten maken. Dan ben je klaar, toch? Mooi niet. Het echte werk begint nu pas. Een website levert je namelijk niets op als er geen bezoekers op je website terechtkomen.

Online marketing is noodzakelijk om te zorgen dat mensen jouw website kunnen vinden.

Wat is online marketing?
Online marketing is de verzamelnaam voor reclametechnieken die je kunt gebruiken om jouw bedrijf online te promoten. 

Het doel van online marketing is om jouw producten of diensten te verkopen door internetgebruikers te beïnvloeden. Dat kan via allerlei kanalen en in allerlei vormen. Het vinden van de juiste mix hangt sterk af van het doel van jouw bedrijf en de bedrijfstak waar jij je in bevindt.

Bij Web-Kings.nl richten ons op de volgende drie online marketing vormen:

Zoekmachine optimalisatie

Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie, is een manier om zonder advertentiekosten hoger in de zoekresultaten te komen.

Bij SEO richt je jouw website zo in dat zoekmachines de inhoud ervan gemakkelijk kunnen uitlezen. Daardoor zullen zoekmachines jouw website hoger in de zoekresultaten weergeven en kunnen klanten jouw website beter vinden.

Adverteren op Google

Zoekmachine adverteren (of SEA: search engine optimization) is een snelle en effectieve manier om boven in de zoekresultaten te verschijnen.

Bij SEA betaal je geld om te adverteren in de grote zoekmachines. De prominente plek van die advertenties maakt je snel zichtbaar voor klanten.

Adverteren op social media

Met adverteren op sociale media kun je gemakkelijk veel mensen tegelijkertijd bereiken.

Daarmee kun je snel de naamsbekendheid van jouw merk opbouwen en meer relevante bezoekers naar jouw website trekken.

Om klanten te bereiken moet je online zichtbaar zijn. Met online marketing zorg je dat jij gevonden wordt.

Joost, online marketeer Web-kings.nl

Waarom online marketing?

We hoeven je niet uit te leggen hoe internet ons leven tegenwoordig bepaalt. Voor de meeste mensen is het gebruik van zoekmachines en social media een vast onderdeel van het dagelijks leven geworden.

Via internet kun je gemakkelijk met grote groepen mensen communiceren. De eerste stap om klanten online te bereiken is dus zorgen dat jij online zichtbaar bent. Hieronder vind je de voordelen van online marketing.

Online marketing is meetbaar

Je kunt de effecten van online marketing goed meten en monitoren via analysetools. Een programma als Google Analytics vertelt je precies welke campagnes en advertenties de meeste klanten of conversies binnenhalen.

Zo kun je gemakkelijk achterhalen welke technieken het beste werken en daar je budget op inzetten. Meten is weten.

Targeting

Je kunt met online marketing specifieke doelgroepen bereiken op basis van allerlei eigenschappen. Zo kun je er voor kiezen om enkel mensen te bereiken die wonen in een bepaald deel van een stad. Of je kiest enkel mensen in de leeftijdsgroep van 24 tot 30.

Of mensen die houden van modeltreinen. We noemen dit ‘targeting’. Het voordeel van targeten is dat je heel gericht mensen kunt aanspreken en persoonlijke advertenties kunt maken die passen bij die doelgroep.

Een persoonlijke advertentie is doorgaans ook veel effectiever dan een algemene advertentie.

Online marketing is rendabel

Je kunt met online marketing een veel grotere groep mensen bereiken tegen lagere kosten. Zo kun je met enkele euro’s per dag al succesvol adverteren via Facebook of Google. Een advertentie in een magazine kun je niet inkopen voor dat geld.

Daarnaast kun je online advertenties veel gerichter targeten op jouw doelgroep, dus verspil je geen budget aan mensen die daar buiten vallen.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Of heb je een andere vraag of opmerking?
We zitten voor je klaar. Neem contact met ons op via e-mail, telefoon of via dit formulier.