Laravel framework

Wat is Laravel en wat kan je ermee?

9 juni 2020
(Laatste update:
5 juni 2023)
Leestijd: 4 minuten
Auteur: Michael

“Nee hè, regent het alweer…? Waar heb je de autosleutels gelaten?”

“Ah joh, stel je niet zo aan en pak die regenjas van de kapstok. Ook je fiets is niet van suiker…”

Als je een fijne auto voor de deur hebt staan en een degelijke fiets in de schuur, kun je kiezen. Kleine dagelijkse boodschapjes haal je natuurlijk gewoon met de fiets bij de buurtsupermarkt, weer of geen weer. Als je groter inkopen gaat doen of verder weg moet, is je auto natuurlijk veel handiger.

Dat lijkt een beetje op hoe een framework als Laravel zich verhoudt tot een Content Management System (CMS) of website builder. De keuze tussen je fiets of auto is uiteindelijk makkelijk gemaakt, maar omdat je bedrijfsstrategie grotendeels bepalend is voor je keuze tussen een standaard pakket of maatwerk software, is het belangrijk om eerst goed vooronderzoek te doen.

fietser in de regen

Hoe past mijn keuze voor technologie in mijn bedrijfsstrategie?

Neem nou WordPress, of een ander vergelijkbaar CMS. WordPress is heel geschikt voor een sales-gerichte strategie, als je een informatieve website hebt, een webshop, of een dienstensite met een portfolio en een blog. Wanneer je zelf als eigenaar regelmatig je website update met nieuwe content, is WordPress net zo makkelijk in gebruik als je fiets voor snelle dagelijkse boodschappen.

Natuurlijk kun je voor je dagelijkse boodschapje ook lekker de auto pakken, maar je benut nog niet half de capaciteit ervan. Zo is Laravel een krachtig framework waar je prima een leuke website mee kan maken, maar voor de optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen met een webapplicatie benut je de mogelijkheden van Laravel pas echt goed. Net zoals je de capaciteiten van je auto veel beter benut wanneer je groots inkopen gaat doen, of grotere afstanden moet overbruggen.

Je strategie hangt ook samen met waar je staat met je bedrijf. Wat is daadwerkelijk het probleem dat je wilt oplossen met maatwerk software, welke processen wil je automatiseren of versnellen? Wie zullen uiteindelijk de eindgebruikers zijn? Het is goed mogelijk dat er al bestaande tools zijn om je processen te ondersteunen.

“Gedegen vooronderzoek is essentieel bij het maken strategische keuzes, zoals kiezen voor de juiste technologie (in dit geval Laravel)“

In welk groeistadium zit je bedrijf?

Tenzij je als start-up een dusdanig unieke dienst of innovatief product hebt dat er nog geen standaard softwarepakket voor bestaat, zijn dure maatwerkapplicaties lang niet altijd de beste oplossing voor beginnende bedrijven.

Als je net bent gestart met je online business en nog volop aan je merk en naamsbekendheid aan het bouwen bent, is WordPress heel toegankelijk. Er zijn vele betrouwbare plugins beschikbaar die jouw bedrijfsprocessen goed ondersteunen, zoals koppelingen met een online boekings- of betalingssyteem, verlanglijstjes, AVG, filtermogelijkheden, etcetera.

Ben je al verder in de ontwikkeling van je bedrijf, dan wordt een maatwerk applicatie een duurzame investering. Inmiddels heb je je plek geclaimd binnen de markt waarop je actief bent, je hebt een stabiel en groeiend netwerk opgebouwd, je kunt je omzetontwikkeling beter voorspellen. Een investering in een webapplicatie op maat wordt dan veel rendabeler en helpt je om de verdere groei van je bedrijf te faciliteren.

Groei en ontwikkeling van je bedrijf

Wat is het zakelijk voordeel van Laravel?

Investeren in maatwerk software met Laravel is kostbaar, maar uiteindelijk zeer waardevol. Het gebruiksgemak betaalt zich uit voor zowel developers als eigenaren, maar zeker ook voor eindgebruikers. Snelheid en het gemak van integratie met bestaande systemen dragen daaraan bij, maar ook de veiligheid van de applicaties die in Laravel worden gebouwd speelt een belangrijke rol.

Snelheid
Laravel is een framework dat bestaat uit een aantal componenten code. Laravel is in zekere zin technischer dan bijvoorbeeld WordPress, maar developers kunnen er veel sneller complexe applicaties mee bouwen, wat uiteindelijk een besparing in ontwikkelkosten oplevert. Laravel-applicaties zijn erg licht, daardoor weinig belastend voor het netwerk waarop de applicaties draaien en werken dus heerlijk snel. Eindgebruikers hebben daar enorm veel profijt van.

Integratie
Applicaties die gebouwd zijn in Laravel, zijn eenvoudig te integreren met andere systemen. Je kunt heel makkelijk koppelingen maken met socialmediaplatforms, of aanvullingen bouwen op je huidige standaard softwarepakket, als blijkt dat jouw bedrijfsprocessen daarmee onvoldoende ondersteund worden. Denk bijvoorbeeld aan je eigen maatwerk analysetools of dashboards. Laravel leent zich daardoor erg goed voor toepassingen binnen je eigen organisatie, bijvoorbeeld een custom CRM-systeem met complexe functionaliteiten.

Veiligheid
Binnen het eigen framework zorgt Laravel voor de beveiliging van webapplicaties die in Laravel worden gebouwd. Onder andere betalings- en persoonsgegevens worden met een geavanceerd wachtwoordsysteem beveiligd. Dat maakt Laravel een betrouwbaar framework voor privacygevoelige gegevens van gebruikers.

Wat kan Web-Kings voor je betekenen?

Web-Kings zal altijd eerst met je kijken naar de vraag achter de vraag. Wat is daadwerkelijk het probleem waar je een oplossing voor zoekt? In welk groeistadium je bedrijf zit en voor wie je een oplossing zoekt, bepaalt voor een belangrijk deel wat de beste technologie voor jou zal zijn.

Zo zullen we altijd tot een eerlijk en transparant advies komen en onze klanten behoeden voor investeringen die niet direct functioneel van toegevoegde waarde zijn. Ben je opzoek naar een goede PHP developer voor jouw applicatie? Dan kan Web-Kings jou zeker verder helpen!

× Hoe kan ik je helpen?