Website onderhoud

Voor een website die veilig en snel blijft werken, kun je niet zonder regelmatig website onderhoud.

Website onderhoud

Je kunt een nieuwe website laten maken en vervolgens wel zien hoe het loopt, maar dat eindigt meestal niet in veel goeds. Als jij wil dat je website altijd snel en veilig blijft werken, is website onderhoud nodig.

Wat is website onderhoud?
Met website onderhoud bedoelen wij het tijdig installeren van updates en het opschonen van verouderde bestanden op jouw website. Daarnaast worden er back-ups gemaakt van de websitegegevens, zodat je geen kostbare informatie verliest.

Zonder website onderhoud wordt je website gegarandeerd traag en een gevoelig voor hackers. Ook zullen zoekmachines je website minder vaak weergeven. Daardoor verlies je potentiële klanten en dat kan het succes van je organisatie flink belemmeren. We leggen je op deze pagina uit hoe onze Web-Kings jouw website veilig en snel houden.

Updates

Wij zorgen dat het systeem en de plug-ins op jouw website altijd zijn voorzien van de laatste updates. Ook verwijderen we verouderde bestanden en houden we je systeem schoon en snel. Ook lopen wij jouw website volledig door dat alle essentiële onderdelen goed blijven werken.

Beveiliging

Wij maken tijdig backups van de informatie op jouw website en zorgen dat je website beveiligd is tegen spam en hackers. Zo verlies je nooit waardevolle data en kun jij veilig en betrouwbaar jouw diensten verlenen aan klanten.

Analyseren en fouten opsporen

Met verschillende programma’s kunnen we de prestaties van je website meten en inzichtelijk maken. Zo kunnen we eventuele fouten opsporen en deze snel verhelpen. Ook controleren wij of de website op mobiel en tablet goed functioneert.

Een nieuwe website laten maken?

Wil jij een nieuwe website laten maken? Of is je huidige website toe aan een frisse uitstraling? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bouwen, repareren, en verbeteren websites. Dat doen we voor grote en kleine bedrijven. Hieronder lees je hoe wij jou kunnen helpen.

WordPress website

Om een website te bouwen heb je een systeem nodig waarmee je de inhoud van de website kunt beheren. Zo’n systeem noemen we een CMS, oftewel een Content Management System. Er is een tegenwoordig een ruim CMS aanbod. Toch is er één systeem dat al een tijdje boven de rest uit springt, namelijk WordPress.

Hoevaak moet je een website updaten?

Het tempo waarin plugins en WordPress zelf bijgewerkt wordt ligt hoog.

Wekelijks komen er nieuwe updates uit en ons advies is om wel minimaal 2 keer per jaar alles bij te laten werken naar de laatste versies.

Wat is het grootste risico van geen website onderhoud?

Het niet bijwerken van jouw WordPress website brengt een aantal grote risico’s met zich mee.

Je website kan traag worden, gevoelig worden voor hacks en je profiteert niet mee aan de laatste mogelijkheden. De functionaliteit in WordPress wordt continue uitgebreid en het is zonde om dit links te laten liggen.

Ook komen er steeds nieuwere versies uit van de programmeertaal waarin WordPress ontwikkeld is.

Hierin worden ook een aantal verbeteringen doorgevoerd die WordPress ook weer goed kan gebruiken.

Kan ik zelf niet WordPress updaten?

Het zelf onderhouden van WordPress kan zeker maar word wel afgeraden.

Als jouw website eenvoudig is opgezet is dit vaak een werkbare optie. Maar vaak is jouw website in WordPress een stukje maatwerk en loont dit om dit door professionals goed te laten doen. Je gaat zelf toch ook niet je eigen banden verwisselen van je auto? 

Gaat website onderhoud ook wel eens fout?

Website onderhoud kan fout gaan maar wij testen alles door op onze testomgevingen.

Wij beschikken over een kopie van jouw website en kunnen daardoor de updates eerst testen voordat deze doorgevoerd worden op jouw eigen website.

En mochten wij een fout tegenkomen dat lossen wij deze eerst op voordat wij de updates live zetten.

Ik heb al een WordPress website maar kan sommige plugins niet bijwerken

WordPress kan uitgebreid worden met commerciële plugins en thema’s. Soms is het zo dat er eerst betaald moet worden om een plugin te kunnen bijwerken.

Ook is het zo dat oude plugins niet meer verder ontwikkeld worden en helaas niet bijgewerkt kunnen worden. Hiervoor moeten eerst alternatieven gezocht worden

“Een trage website vol fouten zorgt voor irritatie en een onbetrouwbaar gevoel bij bezoekers. Wil je geen klanten verliezen? Dan is website onderhoud noodzakelijk.”

Diederik, doet website onderhoud

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Of heb je een andere vraag of opmerking?
We zitten voor je klaar. Neem contact met ons op via e-mail, telefoon of via dit formulier.

    × Hoe kan ik je helpen?