Website teksten herschrijven

Haal meer uit je bestaande teksten en laat ze herschrijven

Website teksten herschrijven

Bestaande tekst redigeren of herschrijven doen we in plaats van een compleet nieuwe, unieke tekst te schrijven. Daarbij is het belangrijk voor ons om te weten of het aangeleverde stuk van jezelf is, of dat je die ergens anders vandaan hebt.

Waarom teksten herschrijven?

Met teksten en webdesign die goed op elkaar aansluiten, stijgt de conversie van je website. Daarnaast kun je, in combinatie met een zoekwoordenonderzoek, ervoor zorgen dat de teksten op je website je vindbaarheid via zoekmachines verbeteren. Het grote voordeel bij het herschrijven van de tekst, is dat de kern er al is, het wiel hoeft niet helemaal opnieuw uitgevonden te worden.

Bij het herschrijven van je teksten zullen we het woordgebruik aanscherpen, de structuur en zinsbouw verbeteren, maar wel zodanig dat de herkenbaarheid voor je klanten en trouwe websitebezoekers blijft. Of juist versterkt, bijvoorbeeld door je doelgroep te tutoyeren in plaats van de u-vorm te gebruiken. Een professionele uitstraling van je website is gegarandeerd, omdat de teksten en de aanspreekvorm correct zijn en perfect afgestemd op het (nieuwe) design.

Hoe het werkt

Voordat we een tekst met een optimaal resultaat kunnen herschrijven, zullen we de aangeleverde tekst uiteraard aandachtig moeten lezen. Het hangt helemaal af van de hoeveelheid tekst en de moeilijkheidsgraad, hoeveel tijd dat kost. We maken aantekeningen, combineren die met de toelichting die je erbij hebt gegeven en verwerken deze in een final edit. Deze krijg je zonder typ-, taal- en stijlfouten aangeleverd.

Voor de juiste context hebben we ook hier weer een korte toelichting van je nodig:

Wie je doelgroep is en wat de kenmerkende karakteristieken zijn

Of er een specifieke aanleiding of behoefte is waarom je deze tekst wil plaatsen

Wat het doel is van de tekst

Of je het aangeleverde stuk wilt laten inkorten of juist verder uitbreiden met meer details

Of er bijzonderheden zijn met betrekking tot bepaalde woorden of termen die niet, of juist wél terug moeten komen in de tekst

Of de tekst uiteindelijk op een externe website of een ander medium geplaatst zal worden.

Net als bij het schrijven van nieuwe website teksten geldt dat we de feedback die je zelf na het lezen nog hebt, graag voor je verwerken. Na het verwerken van jouw feedback hebben we dan het uiteindelijk op te leveren nieuwe stuk unieke tekst, klaar voor publicatie.

Wist je dat je bij Web-Kings een stuk tekst ook kunt laten corrigeren in plaats van compleet te laten herschrijven? Handig, voor als je een stuk tekst hebt waar je zelf wel al heel tevreden over bent, maar je hebt geen tijd of zin om zelf te controleren op grammaticale of taaltechnische correctheid.

Webteksten

Heb jij als drukbezette ondernemer met een overvolle agenda de tijd beschikbaar of expertise in huis om zelf je eigen webteksten te typen? Haal je voldoende omzet via je website met je bezoekersaantallen? Heb je überhaupt genoeg verkeer op je website om je omzetdoelstellingen te kunnen behalen? Als jouw antwoord ‘nee’ is, betekent dat vaak dat je zelf je eigen omzetgroei belemmert.

Nieuwe teksten laten schrijven

Nieuwe, unieke tekst schrijven we aan de hand van een briefing. Samen met jou bespreken we wat het doel is van de tekst, waar de tekst over moet gaan, of er bijzonderheden zijn met betrekking tot bepaalde woorden of termen die niet, of juist wél terug moeten komen in deze tekst, zoals jargon of SEO-zoekwoorden.

“Dankzij onze kennis en ervaring weten wij wat wel werkt en wat niet. Wij herschrijven je teksten zodat de vorm past in het nieuwe design en de conversie van je website verbetert”

Michael, tekstschrijver bij Web-kings.nl

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Wil je meer te weten komen over teksten herschrijven, of heb je een andere vraag of opmerking? Check ook even ons blog over tekst herschrijven voor je website.
We zitten sowieso voor je klaar. Neem contact met ons op via e-mail, telefoon of via dit formulier.

    × Hoe kan ik je helpen?