Webdesign

Webdesign is waar business, vakmanschap en wetenschap bij elkaar komen. Het beste startpunt om een website, webshop, of webapplicatie te laten maken.

Webdesign belemmert jouw online succes

Als webdesign vanuit een verkeerd perspectief wordt benaderd, zit jij met de gebakken peren. Een ondoordacht design vertraagt de laadsnelheid van je website, maakt je website onoverzichtelijk en leidt je bezoekers af van de actie die jouw kassa laat rinkelen.

Dat heeft direct of indirect invloed op je ranking in zoekmachines, en schrikt ongeduldige websitebezoekers af. Een onduidelijke website is niet gebruiksvriendelijk, ook al ziet het er nog zo ‘mooi’ uit allemaal. Een lage conversie op je website is vaak het gevolg van een webdesign dat geen rekening houdt met de gebruikservaring van de websitebezoekers.

Succesvol webdesign in 3 stappen

Waar veel ondernemers aan voorbijgaan is dat webdesign veel dieper gaat dan alleen het esthetische aspect, zoals de kleuren, beeldmateriaal of je logo. Achter elke keuze zit een beslistraject. Succesvol webdesign weet vorm te geven aan functie en sluit aan op de marketingstrategie van je organisatie.

Webdesign begint met digitale strategie

Zonder strategisch plan kun je nooit een succesvolle website laten ontwerpen of bouwen. Voor de beste resultaten werk je samen met een full-service internetbureau dat je digitale strategie met je uitstippelt, met je webdesign als een belangrijke eerste schakel daarin. In je digitale strategie leg je de functie en het doel van je website of webapplicatie vast.

Functioneel ontwerp

Webdesign ondersteunt de functie van je website. De basisfunctie van je website bepaal je vooral vanuit het perspectief van je doelgroep, of de grootste gebruikersgroep.

Wat verwacht je ideale doelgroep op het moment dat ze op je website komen, wat komen je bezoekers doen op je website? Dat zou in principe maar 1 hoofddoel moeten zijn, zoals afspraken maken, producten kopen, inschrijven.

Samen met jou leggen we al die vereisten vast in het Functioneel Ontwerp. Met zogeheten wireframes laten we schematisch zien hoe de functionaliteit er grafisch ongeveer uit komt te zien.

Grafisch ontwerp

Voor een visueel aantrekkelijk design denken we met jou mee over wat je website zou moeten uitstralen. In een effectief webdesign vind je alleen moderne grafische kunststukjes die daadwerkelijk een functie of toegevoegde waarde hebben.

Het grafische aspect van webdesign bestaat ook uit meerdere elementen, waarvan een aantal ook terugziet in het functioneel ontwerp. Zo zie je dat vorm een functie heeft. 

Het grafisch ontwerp komt terug in het kleurgebruik, de sfeer die het beeldmateriaal weergeeft, lettertype, lettergrootte.

Webdesign en webteksten

Om ervoor te zorgen dat de boodschap in je webteksten goed overkomt, houden we ook daar in het webdesign rekening mee. We letten op de vormgeving van de teksten – kleine tekstblokjes, met genoeg witruimtes ertussen en duidelijke kopjes voor de scanbaarheid van de content.

Designprincipes die van toepassing zijn op tekst, en de plek op de webpagina waar tekst komt te staan voor een betere leesbaarheid en dus sterkere connectie die je kunt leggen met je lezers.

Responsive webdesign

Om de gebruikservaring van je websitebezoekers naar een nog hoger niveau te tillen, zorgen we er met een responsive webdesign voor dat je website zich automatisch aan elk beeldschermformaat aanpast. Dat betekent dat je site er altijd superstrak uitziet, of je bezoeker nou met een smartphone, tablet, laptop of desktop computer bekijkt.

Je website is altijd goed leesbaar, links en actiebuttons reageren altijd zoals je bezoekers dat verwachten. Tegenwoordig is dit niet eens meer iets extra’s, maar echt een basisvereiste.

“Succesvol webdesign zit hem in de details. Met de juiste aandacht voor details wordt een website al snel beter ervaren. Wij streven altijd naar de perfecte combinatie van vorm en functie.”

Erik, digitaal expert

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Of heb je een andere vraag of opmerking?
We zitten voor je klaar. Neem contact met ons op via e-mail, telefoon of via dit formulier.