pouring champagne

Web-Kings wenst iedereen een gezond nieuw jaar toe!

31 december 2020
(Laatste update:
5 mei 2021)
Leestijd: 3 minuten
Auteur: Michael

We blikken terug op een bijzonder jaar waarin doventolken een celebrity-status kregen. Waarin de koning achtereenvolgens het volk bemoedigend toesprak, maar enkele maanden later door het stof moest, omdat hij en zijn gezin niet het juiste voorbeeld gaven.

2020 is ook een leerzaam jaar geweest, waarin we de effecten van een pandemie voor het dagelijks leven en het bedrijfsleven van dichtbij hebben meegemaakt, maar ook nieuwe inzichten hebben verkregen vanuit ons vakgebied.

We treden 2021 tegemoet met een open vizier, maar wel positief gestemd. Misschien wel met meer vastberadenheid dan ooit tevoren, juist vanwege het roerige jaar dat we achter de rug hebben.

Terugblik 2020

2020 is voor Web-Kings gestart met een lichte groei, waarbij we konden voortborduren op 2019 met advertising campagnes. De eerste golf Corona-besmettingen en de daarop volgende eerste lockdown vanaf maart bracht eerst wat onzekerheid.

Waar sommige deuren ruw dichtgesmeten werden door COVID en bijkomende gevolgen, en er soms dikke rode strepen gezet moesten worden door ambitieuze plannen, ontstond er ook ruimte voor nieuwe initiatieven. Of voor projecten die al lang op de plank lagen te verstoffen.

Voor veel ondernemers is de nieuwe situatie toch al gauw een aanleiding gebleken om zich online voor te bereiden op nieuwe manier van business doen. De digitale transitie is in een stroomversnelling gekomen in veel sectoren, maar uiteraard hebben we ook om ons heen gezien dat de lockdown en gezondheidsrisico’s die het COVID-virus met zich meebracht voor veel ondernemers een nekslag is geweest, helaas.

Met de start van onze tekstschrijver hebben we zelf meer geïnvesteerd in onze eigen SEO-positie. We zien een groei in het aantal views ten opzichte van 2019 en ook het aantal leads groeit gestaag. Daarnaast betekende het ook een uitbreiding op onze dienstverlening aan klanten, zodat we met tekst-services een nog completer pakket kunnen aanbieden.

Nog een lichtpuntje dat we uit het afgelopen jaar mogen koesteren, is zonder meer dat we een super talentvolle developer hebben mogen toevoegen aan ons team. In de zomer is Veron gestart als stagiair, waarna hij een doorstart heeft gemaakt als fulltime developer. Zijn komst heeft eraan bijgedragen dat we toch weer wat meer, en steeds iets grotere projecten aan konden, projecten waar we best heel trots op zijn.

Leermomenten van 2020

2020 stond ook in het teken van groei op professioneel vlak. We hebben nieuwe inzichten verkregen over SEO, maar tegelijkertijd gezien dat er nog veel meer te ontdekken valt. We zijn dus ook nog niet uitgeleerd, gelukkig.

Doordat vanwege COVID online mogelijkheden nog sterker benut werden door grote en kleine ondernemers, merken ook wij de waarde van echt samenwerken. We hebben meer waardering gekregen voor offline overleg en interactie met collega’s, klanten en partners.

Vastberadenheid 2021

Vooruitblik 2021 – groei gezond

We voorzien goede kansen voor groei, maar willen ook weer niet al te hard van stapel lopen. Een veel gehoorde uitspraak is dat we klaar zijn met COVID, maar COVID nog niet met ons. We willen verstandig en ambitieus blijven, en zo werken we stapsgewijs naar een stevige, maar gecontroleerde groei toe.

Als dat verdere groei van onze organisatie mag betekenen, is dat alleen maar fijn. We willen in elk geval een goede start maken met een gloednieuwe Web-Kings website, die we in het eerste kwartaal verwachten te lanceren.

We streven naar nog betere vindbaarheid, met nog beter begrip van SEO. Daarmee is onze ambitie ook om meer en grotere projecten binnen te halen, omdat online business gestaag door blijft groeien.

We zullen meer mooie inzichten delen in onze blogsectie, die voor zowel onze peers als onze doelgroep nuttige en bruikbare informatie zal betekenen.

Een gezond, verstandig en succesvol nieuw jaar 2021 toegewenst!

× Hoe kan ik je helpen?