voordelen wordpress

Vijf voordelen van een WordPress website

1 september 2019
(Laatste update:
5 mei 2021)
Leestijd: 2 minuten
Auteur: Michael

“Waarom zou ik een website laten maken in WordPress?” Die vraag horen wij bij Web-Kings regelmatig. WordPress is wereldwijd een van de populairste keuzes voor bedrijven die een (nieuwe) website willen maken, en dat is niet zonder reden. In dit artikel bespreken wij vijf voordelen van WordPress die dit CMS een goede keuze voor jou maken.

1. WordPress is open source

WordPress is een gratis CMS. CMS staat voor Content Management System, oftewel een programma waarmee je de inhoud van je website kunt beheren. Eén van de grootste voordelen van WordPress is dat het open source software is. Dat betekent dat iedereen kan mee-ontwikkelen en het systeem dus constant vernieuwd wordt. Hierdoor zijn er ontzettend veel plugins op de markt waarmee je de functionaliteit van WordPress helemaal naar je eigen hand kunt zetten.

2. WordPress is gebruiksvriendelijk

Een ander groot voordeel van werken met WordPress is dat het laagdrempelig is en gemakkelijk te leren. Ook als je geen technische achtergrond hebt. Met een beetje uitleg of korte instructie kun je al een heleboel aanpassen in het CMS. Zo kun je al snel zelf foto’s uploaden, teksten toevoegen of pagina’s wijzigen zonder dat er constant een web-ontwikkelaar naast je hoeft te zitten.

3. WordPress websites scoren goed in de zoekmachines

Misschien wel één van de meest waardevolle voordelen van WordPress is dat WordPress relatief goed scoort in de zoekmachines. Hoewel een goede score in de zoekmachines afhankelijk is van vele factoren, is het algemeen bekend dat WordPress zeker kan bijdragen aan het verhogen van je score. Zo is er binnen WordPress een groot aanbod aan handige SEO-tools die je online vindbaarheid sterk kunnen verbeteren, bijvoorbeeld de Yoast SEO plugin.

4. WordPress is heel geschikt voor webwinkels

WordPress werkt ook goed als webwinkel CMS, bijvoorbeeld met de plugin van WooCommerce. Je maakt het klanten helemaal makkelijk door ook de iDeal plugin toe te voegen. Zo verloopt afrekenen op jouw website altijd op een veilige, betrouwbare en snelle manier. 

5. WordPress kennis is overal te vinden

Onder de belangrijkste voordelen van WordPress hoort ook dat het wereldwijd gebruikt wordt. Het internet staat vol met tips, tricks en informatie over het platform. Daarnaast vind je op fora en YouTube heel veel tutorials en video’s over het gebruiken van WordPress en de vele thema’s en plugins. Loop je dus tegen een vraag aan, dan heb je het antwoord vaak al binnen enkele tellen gevonden.

Conclusie

Er zijn heel veel voordelen van het werken met WordPress. Het is een betrouwbaar CMS dat wordt geprezen om de gebruiksvriendelijkheid en het flexibel in te richten systeem. Daarnaast is het een CMS dat wereldwijd gebruikt wordt, constant wordt geüpdatet, en goed werkt in de zoekmachines.

Bij Web-Kings bouwen we al sinds 2010 met WordPress, en door de jaren heen hebben we tal van bedrijven geholpen met het maken van succesvolle WordPress websites.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op en vertel ons jouw ambities!

× Hoe kan ik je helpen?