website laten maken Amsterdam

Waarom succesvolle ondernemers in Amsterdam elke vier jaar een nieuwe website laten maken

24 juni 2020
(Laatste update:
14 november 2022)
Leestijd: 4 minuten
Auteur: Erik

Altijd maar die powerbank meezeulen? Elke vrije minuut oude berichten en beeldmateriaal wissen? Sommige Amsterdammers hebben veel geduld en doen wel vier jaar met dezelfde smartphone. En jij, gun jij jezelf elk jaar het nieuwste model?

Hoe doen Amsterdamse ondernemers dat met hun websites? Elk jaar weer een nieuwe laten maken, of ga je dan de bietenbrug op? Met regelmatig onderhoud zorg je ervoor dat je website en de gebruikte plug-ins snel, stabiel en goed beveiligd blijven werken. Voor optimaal rendement is het na drie tot vijf jaar toch wel raadzaam om je website compleet te vernieuwen. Een nieuwe website laten maken doe je natuurlijk gewoon in Amsterdam.

Website laten maken Amsterdam | Vooronderzoek

Waarom moet ik een nieuwe website laten maken als ondernemer in Amsterdam?

Frequent nieuwe content uploaden draagt effectief bij aan een hogere ranking in zoekmachines als Google of Bing. Dat zorgt voor groeiende bezoekersaantallen op je website, meer leads en meer omzet. Op een gegeven moment bereik je toch een soort kantelpunt. Meer content op je site zorgt er na een aantal jaar ook voor dat je webpagina’s geleidelijk aan steeds iets trager laden.
 
Hetzelfde effect krijg je naarmate je meer berichten op je telefoon krijgt, foto’s en video’s maakt, films en muziek downloadt. Het geheugen van je telefoon raakt vol. Het duurt langer om apps te laden, je batterij gaat steeds sneller leeg.
 
Regelmatig onderhoud en versie-updates houden je website veilig, snel en stabiel, maar de ontwikkeling van veiligheidsprotocollen en besturingssystemen blijft ook doorgaan. De foutgevoeligheid en beveiligingsrisico’s van je website nemen na verloop van tijd toch langzaam toe. Dat zijn killers voor je conversie en je ranking. Je websitebezoekers zijn verwend geraakt en verwachten altijd een optimale gebruikservaring. Als je site niet meer kan voldoen aan de nieuwste standaarden, is het beter om een internetbureau in Amsterdam in te schakelen om een nieuwe website te laten maken.
 
Dat is overigens prima, want een nieuwe website betekent ook vaak een nieuwe groeifase voor je bedrijf, dus eigenlijk best een goede reden voor een feestje!

Hoe werkt het als ik een nieuwe website wil laten maken als ondernemer in Amsterdam?

Een kwalitatief goede website laten maken is overigens wel een serieuze zaak. Je benut de kracht van je website pas echt goed, als je website deel uitmaakt van je bedrijfsstrategie. Het groeistadium waarin je bedrijf zich bevindt, bepaalt die strategie.

Vooronderzoek

Als je een rendabele website wilt laten maken die echt voor je werkt, gaan we niet zomaar zitten te designen wat wij mooi of leuk vinden. We beginnen met gedegen vooronderzoek naar je bedrijfsprocessen en het probleem dat je website voor je moet oplossen. De ontwikkelingen in de markt waarbinnen je actief bent zijn ook relevant om van op de hoogte te zijn. Daarna is het pas zinvol om te kijken hoe je website past in je strategie en wat de functionaliteit van je website moet zijn.

Analyse huidige website

Heb je al een website, dan analyseren we eerst voor je hoe die ‘onder de motorkap’ presteert. We gebruiken daarvoor betrouwbare tools, die ons bijvoorbeeld vertellen met welke apparaten je bezoekers vooral naar je website komen. We krijgen inzicht in welke pagina’s op je site het vaakst en het langst worden bezocht, maar ook waar je bezoekers eventueel afhaken.

We beoordelen uiteraard ook visueel je webpagina’s, het ontwerp en kleurenschema, de content en de teksten op je actiebuttons, om op zoek te gaan naar verbeterpunten of valkuilen. Alle bevindingen benutten we bij het maken van de nieuwe website.

Kies ervoor om een kwalitatief goede website te laten maken bij het persoonlijkste internetbureau van Amsterdam

Je ideale klant

Dan kijken we naar jouw ideale klant. Wat is de verwachting of de behoefte waarmee bezoekers naar je website komen? Dat gebruiken we als uitgangspunt voor het ontwerp van je website. In plaats van zomaar wat mooie plaatjes in een modern thema te verwerken tot een design, zorgen we ervoor dat de juiste actieknoppen direct goed in het oog springen. Je moet ervan uitgaan dat je bezoekers geen zin of tijd hebben om te moeten zoeken, dus reiken we met een simpel en doeltreffend design de gezochte informatie direct aan.

Functie over vorm

Met inzichten uit wetenschappelijke psychologische onderzoeken weten we precies wat de juiste plek op het beeldscherm is om bepaalde informatie te laten zien, welk kleurenschema op je site toegepast moet worden. De teksten op je website en op je actiebuttons moeten vervolgens ook goed aansluiten op het ontwerp van je site. De verschillende secties moeten een logische plek vinden binnen het gehele ontwerp van je website. De hoeveelheid tekst moet passen binnen de beschikbare ruimte op een webpagina.

Uiteindelijk draait je website volledig om jouw klant. Je klant bepaalt namelijk je omzetontwikkeling en je conversiegraad. Pas als het ontwerp volledig geoptimaliseerd is voor je klant, zodat die de juiste informatie op de juiste plek kan terugvinden op je site, beginnen we daadwerkelijk de website te bouwen.

Groeien met je bedrijf? Regelmatig een nieuwe website laten maken in Amsterdam

‘Zo goed als nieuw’ is niet hetzelfde als ‘Gloednieuw’

Na de release van je website adviseren we om met frequent onderhoud ervoor te zorgen dat je website stabiel, snel en veilig blijft functioneren. Technologische ontwikkelingen gaan snel, maar ook weer niet zo snel dat het rendabel is om elk jaar een compleet nieuwe website te laten maken, ondernemers in Amsterdam en de rest van Nederland.

Na verloop van tijd kunnen niet alle nieuwe updates zomaar meer 1-op-1 doorgevoerd worden op je website. Naast nieuwe technologische innovaties en ontwikkelingen die meer mogelijkheden bieden, krachtiger toepassingen aan kunnen, veranderen ook de verwachtingen en wensen van je klanten. Bovendien groeien je bedrijf en de markt waarin je opereert ook door, je komt in een nieuwe fase terecht met andere belangen. Vernieuwde inzichten op je core business vereisen nieuwe bedrijfsprocessen en voordat je het weet heb je oplossingen nodig die je bestaande website niet zal kunnen bieden.

Gemiddeld in Nederland doen we er ongeveer 18 maanden met onze smartphones. Gun jezelf na anderhalf jaar de pret van een nieuwe gadget, je hebt het verdiend! Net als je klanten en trouwe websitebezoekers, die ook na vier jaar nog steeds de beste ervaring verdienen. Op je nieuwe website, Amsterdam!

× Hoe kan ik je helpen?