wordpress website onderhoud | tandwielen

Waarom WordPress website onderhoud zo belangrijk is

24 september 2019
(Laatste update:
5 mei 2021)
Leestijd: 2 minuten
Auteur: Michael

Een mooie WordPress website bouwen is belangrijk, maar de website onderhouden is net zo essentieel. Waarom is WordPress website onderhoud zo belangrijk? Wij zetten hieronder de belangrijkste redenen voor je op een rij.

Veilige website

WordPress is een open source systeem. Ontwikkelaars van over de hele wereld werken constant aan verbeteringen voor het WordPress systeem en de plugins, waardoor er regelmatig nieuwe updates beschikbaar zijn. Laat je die updates links liggen, dan zul je dat snel merken. Eerst wordt je website trager, daarna stoppen plugins met werken, en uiteindelijk ontstaan er serieuze beveiligingslekken. Het tijdig doorvoeren van updates is essentieel om jezelf te beschermen tegen spam, malware en hackers. 

Snelheid en nieuwe features

Een trage website zorgt voor irritatie. Wil jij bezoekers op de site houden, dan moet jouw pagina altijd supersnel laden. In de updates van het WordPress systeem en de plugins zitten vaak aanpassingen die de snelheid bevorderen. Ook bevatten updates nieuwe features, zoals verbeterde mobiele vriendelijkheid. Wil je het maximale uit je WordPress website halen en bezoekers de beste ervaring bieden, dan is het verstandig om nieuwe updates op tijd te installeren. 

Hoger in de zoekmachines

Alle bovenstaande redenen zorgen er tezamen voor dat jouw website beter wordt gevonden in de zoekmachines. Google wordt namelijk blij van snelle websites die regelmatig updates doorvoeren. Je kunt nog een stapje verder gaan door regelmatig nieuwe content toe te voegen, zoals blogs of nieuwsartikelen. Hoe beter jij je website onderhoudt, hoe “belangrijker” Google jou vindt. En als jij belangrijk bent, kom je hoger in de zoekresultaten terecht. Dat noemen we nou een win-win situatie. 

Hulp nodig?

Het onderhouden van WordPress is noodzakelijk om je website veilig, snel en gebruiksvriendelijk te houden. We begrijpen dat website onderhoud een tijdrovend klusje kan zijn. Daarom staat ons team altijd klaar om het klusje van je over te nemen. Wil je dat wij een kijkje nemen onder de motorkap van jouw website? Stuur ons een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?